За имунитета на Волен Сидеров решение трябва да вземе комисията в Народното събрание по искане на главния прокурор. Не виждам коментар оттук нататък. Съжалявам само, че има такъв повод, по който толкова много усилия на МВР, на парламента и депутатите да се хвърлят, за да се излезе от една нелепа ситуация, обаче много уронваща престижа на институциите.

Това коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

Според нея ситуацията в НАТФИЗ в изборната нощ е била уникална: „Вярно, че един министър в такава ситуация няма причина да бъде там, обаче трябва да сме наясно, че в тази ситуация нашите служители бяха срещу един човек с имунитет. Ако държавата не може да покаже, че тогава, когато има такова поведение не може да реагира, заради една или друга бюрократична причина, означава, че не може да се справи. Нашите служители имаха нужда от тази морална подкрепа - да могат да изпълнят своите задължения”.

Бъчварова коментира, че служителите на МВР са се справили изключително добре в ситуация, която е можело да ескалира.

По отношение на реформата във ведомството й, вицепремиерът коментира, че отделянето на административните услуги от специфичните полицейски функции е „практика, която работи много добре”.