След бурната изборна нощ днес Волен Сидеров видимо спокоен се появи в парламента и разговаря с председателя на парламента Цецка Цачева, отговаря и на журналистически въпроси.

На излизане от срещата с Цачева той каза, че имунитет не дава нито по случая с екшъна пред клек-шопа на Раковски, нито заради първото нахлуване в сградата на НАТФИЗ. Така, за да падне имунитета на Сидеров по първия случаай ще бъде създадена парламентарна комисия, на която не й пречи да разгледа и другите действия на атакиста.

Лидерът на „Атака” показа депутатската си карта, която според него му дава достъп до всяка държавна сграда, за да задава въпроси.

На заседанието утре депутатите веднага ще се заемат с имунитета на Волен Сидеров и ще търсят подкрепа от 160 гласа , за да се промени Конституцията и да се ограничи защитата на народните избраници.

Магистратите пък коментираха, че и сега процедурата работи, просто трябва да се прилага бързо и точно от парламента.

Според конституционалиста Пламен Киров, ако ще се ограничава депутатския имунитет под рестрикции, трябва да се направи и за този на президента или вицепрезидента например.

Волен Сидеров каза, че утре ще дойде на работа, а в 8 негови симпатизанти ще го подкрепят. Очаква се в 8 ч. пред парламента да се съберат на протест националисти. Ще има и друг протест – срещу изтъпленията на атакистите.

Тази вечер граждани отново излязоха на шествие срещу проявите на Волен Сидеров и за ограничаване на депутатския имунитет.

След като вчера Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов" направи официално изявление, а студенти и преподаватели се включиха в мирното шествие за сваляне на депутатския имунитет, Академията официално се разграничава от всички последващи протести.