Заплатите на служителите в МВР няма да бъдат намалявани, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от БТА. Вчера синдикатите във ведомството алармираха именно за предстояща корекция на възнагражденията.

Бъчварова подчерта, че това не отговаря на истината. По думите й ограниченията, които се въвеждат сега, ще действат след 20 г. Бъчварова добави, че всичките подготвяни промени са били предоставени първо на синдикатите и те много добре знаят, че интересът на служителите в МВР няма да бъде засегнат.

Бъчварова добави, че министерството има план, който е разчетен до часове, за това как и къде ще бъдат разположени силите на ведомството в зависимост от развитието на ситуацията с бежанците.

Предвидена е организация, ако част от мигрантите в Идомени тръгнат към нашата страна.

 

Тя посочи, че МВР има готовност, но се надява да не се налага да го доказва.

Министърът заяви, че до този момент информацията, че по сателитни снимки е засечена контрабанда на гориво за България, идваща от "Ислямска държава", не се потвърждава. Тя добави, че данните се проверяват.

Бъчварова, премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров участваха в Национално съвещание в Академията на МВР с ръководството на МВР и ДАНС. Министър Бъчварова коментира, че целта на съвещанието е да се разгледат основните приоритети в работата на МВР от тук нататък.