Подкрепеният от Патриотичния фронт кандидат-кмет на Пловдив Славчо Атанасов призова на диспут съперника си от ГЕРБ за балотажа Иван Тотев, предаде БГНЕС.

„Останали сме само двама, политиките на Пловдив не са тема на кръчмарски разговор, както Тотев се изрази, това е обида за гражданите и за медиите. Ако пак не се съгласи, ще го нарека политически страхливец”, заяви Атанасов, който вече е бил кмет на града.

Той обяви, че разчита на подкрепата на около 40 000 граждани, които на първия тур са гласували за останалите кандидати и са против политиката на досегашния кмет. „Тотев е кметът на ГЕРБ с най- слаби показатели в страната”, подчерта представителят на националистите.

Зад Славчо Атанасов застанаха не само НФСБ и ВМРО, но и Движение „България на гражданите” и Български демократичен форум от Реформаторския блок. Въпреки твърденията на Иван Тотев, че съперникът му е припознат от БСП и останалите леви партии, кандидат-кметът подчерта, че с тези политически сили преговори няма да се водят.

След като в Пловдив бяха обработени 100% от подадените бюлетини, 48 888 гласа са за Иван Тотев, а 25 508 за – Славчо Атанасов; 39.55% срещу 21.12%.