"Атака" предлага в училище да се изучава религия и етика. Това обявиха пред медиите депутатите от партията на Волен Сидеров Огнян Стоичков и Станислав Станилов. Според тях това изискване да залегне в Закона за училищното и предучилищното образование.

Станилов изтъкна, че е необходимо българските деца, чиито семейства са вярващи, да изучават един или два пъти месечно като задължителен предмет в училище "Религия", а децата, чиито родители са атеисти могат да учат "Етика".

Идеята е по време на часовете по тези предмети децата да се учат на добро и на зло, на основните ритуали и обичаи в религията. Националистите посочиха, че това предложение всъщност е направено от Българската православна църква. По този въпрос в сряда предстои среща между парламентарната комисия по образование и главния секретар на Светия синод.

От "Атака" предлагат още да се промени законодателството за нападение над медицински лица, така че подобно деяние да се наказва ефективно с лишаване от свобода. Причината за предложението е последният случай с обсадената от роми болница в Ихтиман.

Според националистите ГЕРБ и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов претърпяли пълен провал в борбата си с „циганската престъпност”, тъй като „случаите на нападение на роми над медици зачестили”.