ДСБ понесе много тежки удари и направи много големи жертви, за да бъде една година обвинявано в шизофрения и разкрачена позиция. Знам, че нашите избиратели бяха силно тревожни. Сега десницата трябва да започне на чисто. Оттук нататък трябва да има преговори за единна десница, преодоляла всички недъзи”, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в специалното студио на bTV.

„Арогантността на премиера Бойко Борисов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов доведе до реставрация на левицата и възход на популизма”,

Първите резултати от изборния ден показват, че ген. Румен Радев, кандидатът на БСП, е подкрепен от 24,03% от избирателите, докато този на ГЕРБ – Цецка Цачева, от 23,46%.

„Около 300 хил. души са гласували за Трайчо Трайков. Тези хора заявиха, че България има дясна алтернатива на ГЕРБ след една година, в която ГЕРБ се отказаха от реформи и не чуха нито едно трезво предложение или предупреждение”, допълни още Кънев.

„Три пъти предлагахме обща дясна кандидатура, защото знаехме, че ще се стигне до тук”, каза той.

Лидерът на ДСБ добави, че „чистото начало” на десницата трябва да бъде точно сега – след изтеклия пълен цикъл от избори.