Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев изрази задоволство от бързите действия на прокуратурата след скандала с Волен Сидеров на варненското летище. „Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави така достатъчно бързо”, отбеляза още Кутев.

В коментар по поредния подобен случай с участието на националистическия лидер Антон Кутев настоя, че законът важи за всички. „Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, такова за Цветанов, такова и за Станишев и Кутев. Не може да има чадър над никого и няма да има”, категоричен бе той.

В този дух беше и изказването на парламентарния председател Михаил Миков, който във вторник заяви: "Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени и бъдат сложени на масата, тогава ще се произнасяме. Но не може да има никакви съображения за политическа целесъобразност при нарушение на закона."

По рано в сряда зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова определи като неприемливо и недопустимо „арогантно поведение, каквото демонстрира Волен Сидеров”.

Реакциите на представители на БСП липсваха при други изстъпления на националистическия лидер - когато крещя на полицай пред Народното събрание или когато влезе първо с палка, а после и с пистолет в парламента. Острите им критики в този момент показват, че вероятно управляващите партии повече нямат нужда от "златния пръст" на Волен Сидеров, осигурил кворума за съставянето на кабинета "Орешарски". Промяната настъпи, след като Георги Марков и Светлин Танчев напуснаха парламентарната група на ГЕРБ и станаха независими депутати.

Антон Кутев призова да не се изземват функциите на прокуратурата. „Очарован съм от нейните бързи действия. Бих казал, че трябва да се действа така винаги и с всички, за да нямаме съмнение, че прокуратурата в България работи добре", добави той.

Свалянето на имунитета на Волен Сидеров предстои да бъде гласувано в пленарна зала. Кутев прогнозира, че това ще стане в края на тази седмица или началото на следващата. „Нека да дадем и време, за да може Сидеров сам да изтегли имунитета си", апелира народният представител.

Той не се ангажира с коментар как ще гласува групата на БСП, защото депутатите трябвало да се запознаят с материали с обем от 60 страници.

„Едва след това можем да кажем как стоят нещата. Нямаме право да не се запознаем с материала", подчерта той и добави, че все още не знае какво пише в тях. „Не само аз, а всички депутати трябва да се запознаят с него подробно. Все пак това е решение, което трябва да се взима от Народното събрание в разумни срокове”, допълни Кутев. Той е категоричен, че решението на депутатите трябва да бъде достатъчно обосновано.

Антон Кутев не изрази и категорично мнение дали Волен Сидеров трябва да продължи да оглавява парламентарната комисия за борба с корупцията, като обясни, че „първо трябва да видим какво се съдържа в материалите от прокуратурата”. „В момента всяко бързо действие няма да доведе до добри резултати... Важно е едно – чадър не бива и не може да има над никого”, категоричен бе Кутев.