България по времето на Борисов загуби 400 000 работни места. Докато Бойко Борисов вдигаше цените на тока, има правителства, които ги свалят. Тази равносметка направи депутатът от БСП Антон Кутев.

„Докато Борисов замразява заплатите и пенсиите, има правителства, които ги увеличават. Всички негативни тенденции, които той изразяваше, могат да бъдат променени”, каза още социалистът. По думите му хората, живеещи в друг град освен София, не се интересуват от протестите, а от социалните теми - заплати, пенсии, образование, здравеопазване.

„Ако проблемите на България можеха да се решат с едни избори, нямаше проблем да отидем на избори. Само че, всички разбираме, че изборите ще повторят до голяма степен тази ситуация, и няма да доведат до край на протестите. Според социологически проучвания, бъдещи парламентарни избори до голяма степен са в състояние да преповторят предишните резултати”, заяви Кутев.

Според него Реформаторският блок и „костовистите” никога няма да приемат това за нормално. „И ако приемем, че Реформаторският блок и ГЕРБ са основните, които моделират протестите, които ги мотивират по някакъв начин включително и финансово, а това е обществена тайна, няма никакво основание тези протести да спрат след едни последващи избори”, заяви Кутев.

„Нито като човек, нито като образование, нито като минало, а според мен и като настояще, Делян Пеевски не е човек, който няма сравнение в български политически живот. И много пъти съм казвал, че Бойко Борисов в нито едно от тези три основания не е по-добър от Делян Пеевски”, обобщи Антон Кутев.