Прави се анализ на дейността на областните дирекции "Земеделие"и най-важната оценка ще бъде от местните производители. Това каза в сливенско село министърът на земеделието Димитър Греков в отговор на журналистически въпрос дали се готви смяна в ръководството на местните служби, цитиран от БТА. Греков откри 12-тото издание на празника "Златна праскова 2013".

Той добави, че задача на областните дирекции "Земеделие" е да подпомагат и най-малките земеделски производители, а проблемът не е в смяната на директори, а в нуждата от създаване на правила и начини на работа. "Тези хора трябва да бъдат до всеки земеделски производител, да знаят в кой район какво се произвежда, колко са производителите и минимум веднъж месечно да се срещат с тях", каза министърът.

Греков добави, че в рамките на следващия програмен период от министерството на земеделието си поставят задача да издигнат на друго ниво тази връзка, за да се опровергае мнението, че в администрацията преобладават бюрократите.  Министърът посочи още, че обект на анализ е и дейността на държавните горски стопанства.