„Ако медиите ме направите премиер, ще докажа, че може минималната пенсия у нас да стане 500 лева, да има пари за високи доходи и заетост. Все пак вие сте най-влиятелни в обществото, не политиците”. Така, отричайки думите му да са „див популизъм”, лидерът на „Атака” Волен Сидеров отговори на въпроса как точно ще се случат прокламираните от партията му 10 „постолати” за промени в управлението на страната.

В сряда националистите поставиха ултиматум на правителството да приеме 10-те изисквания, сред които 500 лева минимална пенсия, премахване на новините на турски език и плоския данък, разваляне на договорите с ЕРП-ата и концесиите на злато и т.н. От „Атака” обаче „пропуснаха” да обявят краен срок за ултиматума си.

Това не направи днес и Сидеров. Той посочи уклончиво само, че въпросните промени трябва да се случат възможно най-скоро. Даде да се разбере обаче, че няма намерение да напуска парламента или да пречи на работата на кабинета, поне до евроизборите, които поставяли и без това голямо напрежение върху всички партии.

„Срокът на исканията е да се бърза, да не се протака. Точна дата не е уместна, защото говорим за различни по вид искания – декларации и поправки в закони. Трябва просто до края на тази парламентарна сесия да се покаже желание нещата да се случат. Очаквам корекция на мисленето в тези, които мислят, че това е див популизъм. Не е – това е желание да се приближим към европейския стандарт, който иначе ще го достигнем след 40 години, според статистиките”, каза още лидерът на „Атака".

Повече информация по разговора - в прикачения видео файл!