„Ако ГЕРБ спечелят изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов”. Това обяви МВР шефът в оставка Цветан Цветанов пред журналисти. Той обаче не конкретизира дали той самият ще запази поста си ако партията победи на предстоящия вот.

„Ще се съобразим с това, което беше казано от президента, и оттук-нататък най-важното е всяка една политическа партия, всеки един гражданин, който бъде подкрепен от 5000 подписа, да има възможност да се регистрира”, заяви Цветанов.

„Аз ще си тръгна от МВР само след няколко дни, но ще си тръгна с високо вдигната глава,” подчерта Цветанов и с нескрито разочарование предположи, че няма да му бъдат зададени въпроси за отвличанията, магистралните грабежи, Октоподи. „Направил съм максимума, и съм се вслушал във всеки един съвет на всички български граждани, които са ме срещали. В тази посока изградихме изключително важна политика и за селските райони,” отбеляза още вътрешният министър.

„Полицията полага много усилия, на първо място да бъде толерантна. Проявяваме огромна търпимост, разбира се, да гарантираме обществения ред и сигурността на всички български граждани”, каза вътрешният министър в оставка по повод протестите срещу монополите в страната.

"Мирният протест трябва да бъде мирен, както е започнал. Разчитаме и на тези лидери, които водят определени разговори, с определени граждани, за да няма агресия по улицата, а мирни протести", каза още Цветанов.

Директорът на Областната дирекция на МВР във Видин е пенсиониран, а директорът на ОД МВР в Плевен - назначен на друга длъжност . Това уточни министърът в оставка по повод информацията, че в МВР се извършват тайни рокади.