Не изключвам догодина на изборите в България да се повтори случващото се в Гърция и никой да не иска да състави кабинет. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган на традиционния митинг- събор в местността "Демир баба текке" край Исперих, на който беше отбелязана годишнина от Възродителния процес и Майските събития от 1989 г.

Доган призова всички партии на дискусия за визията за развитие на страната.

"И най-вече как България да излезе от кризата, какъв е изходът, но не с общи приказки, а с конкретни проекти и критерии за стандарта на хората. Ще се убедите, че ние сме най-подготвените", каза Ахмед Доган пред потенциалните си избиратели. По думите му ДПС е готова да участва в изпълнителната власт.

Освен това от ДПС не изключват да има радикални настроения в страната, тъй като "гладният човек търси изход във всичко".

"Българският избирател трябва да осъзнае, че популизмът и демагогията водят до такива режими като сегашното управление", допълни Ахмед Доган.

Приоритет номер едно за движението си остават правата на човека.

"Убеден съм, че и след 50 години правата и свободите на човека пак ще бъдат актуални, затова ние не трябва да се успокояваме", заяви лидерът на ДПС. По думите му те не се поднасят даром на тепсия в готов вид.

"Трябва борба, организация, трябва саможертва и ние казваме, че сме ярък пример за това с тези майски събития".

В подкрепа на Ахмед Доган се изказа и кметът на Гърмен Ахмед Башев, според когото в момента в страната върви нов възродителен процес.

Само преди седмица Доган прогнозира предсрочни парламентарни избори през октомври-ноември. В Джебел той упрекна правителството в липса на елементарна визия за излизане от кризата, а последните три години на управление определи като повече от пълен политически провал.

Като проблем "номер едно" в страната той определи поминъка, трудовата заетост и разкриването на нови работни места. Разрешаването на този въпрос бил основният критерий на ДПС.