Няма да спра поръчките на джипове за горските администрации, аз дори не съм сигурна дали някои от тях вече не са приключили. По този начин министърът на земеделието Десислава Танева отговори на въпроса дали ще спре поръчките на няколко горски стопанства, които поискаха да се снабдят с возила за по 200 000 лева, предаде БТА.

В онлайн изданията OFFNews и NBox се появиха информации за процедурите, след които ведомствата би трябвало да разполагат с джипове от най-висок клас - на фона на все още недостатъчно заплащане за самите служители, които са всекидневен обект на заплахи и нападения.

Танева обясни, че предприятията извършват и дейност като ловен туризъм, в който участват и много чуждестранни гости, които идват специално за това в страната и това е един "скъп туризъм".

"Оттам насетне ние като принципал търсим единствено и само резултатите по отношение на управлението на различния вид дейности - изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", каза министърът.

Тя обеща отчет за всичко за това на специална пресконференция в края на годината.

"Ще видите подобрение във всяка една от позициите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънта", коментира земеделският министър.