ГЕРБ не са направили каквато и да е реформа в социалната сфера. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов при обсъждането на първо гласуване законопроектите за държавния бюджет за 2014 г. и за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г.

"Определено твърдя, че нито една от прогнозите на Дянков не се сбъдна за тези 4 години", каза Адемов в отговор на твърдения на депутати от ГЕРБ, че бюджетът за 2014 г. е с доста амбициозна приходна част.

"Нито един от прогнозните елементи в бюджетите на вашето правителство не е изпълнено. Вие не сте направили реформа, а мерки на коляно, предложени от бившия финансов министър", коментира Адемов.

„За 2014 г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са заложени 660 милиона и 50 милиона от новата програма. Тази година е изключително сериозна и амбициозна по усвояване на средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – сертифицирани са 4 пъти повече средства”, заяви Адемов. По думите му с 82 000 се е увеличил броят на заетите от началото на годината до октомври.