Депутати от групите на Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БСП лява България, АБВ, "БДЦ - Народен съюз", "Атака" са внесли в деловодството на Народното събрание искане за свикване на извънредно пленарно заседание на 24 януари - вторник, от 13.00 часа.

Под искането са се подписали 50 народни представители. 

Дневният ред е от две точки - второ четене на промени в Закона за задълженията и договорите и второ четене на промени в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.

В мотивите си вносителите посочват, че тези законопроекти трябва да бъдат довършени от Народното събрание преди неговото разпускане, тъй като са важни за гражданите.

Междувременно в парламента постепенно депутатите минават на ваканционен режим. Затова днес дори нямаше парламентарен контрол, тъй като нито министрите, нито депутатите имали възможност за участие.

След като вчера новоизбраният президент им каза, че им остава точно седмица, днес парламентаристите са преброили, че вече имат само шест дни.

От Реформаторския блок пък се възмутиха, че вчера въоръжени снайперисти са били допуснати в сградата на Народното събрание.

Според депутатите обичайна практика е снайперистите да са разположени по съседните сгради. За пръв път обаче те са били и вътре в парламента.  Затова беше внесено и питане до Цецка Цачева.