През 2015 г. Народното събрание е приело 138 закона, 156 решения и две декларации. През годината депутатите са провели 131 пленарни заседания, като 11 от тях са били извънредни, сочи справката на парламента.

През годината в НС са постъпили 1699 въпроса и 123 питания. Членовете на кабинета са отговорили на 1353 въпроса и на 74 питания.

Финансовият министър Владислав Горанов е отговорил на най-много въпроси и питания в парламента през четвъртата сесия на 43-ото Народно събрание – 60.

След него са министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – 45, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова – 40, министърът на земеделието и храните Десислава Танева – 38, и министърът на образованието и науката Тодор Танев – 23.

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин е отговорил на 18 въпроса и питания, екоминистърът Ивелина Василева – на 17, а министърът на отбраната Николай Ненчев - на 16.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Петър Славов (РБ) – 81, Светослав Белемезов (АБВ) – 39, Мартин Димитров (РБ) – 37, Валентин Павлов (РБ)– 26, Светла Бъчварова (БСП)– 25, и Красимир Янков (БСП) – 20.

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от ПГ „Реформаторски блок” – 162 въпроса и 7 питания и от ПГ „БСП лява България” - 158 въпроса и 8 питания.

По време на блиц контрола са зададени общо 43 въпроса към премиера Бойко Борисов и вицепремиерите. Народните представители са поставяли въпроси, свързани с ефектите от усвояването на европейските фондове, Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, развитието и подготовката за българското председателство на Европейския съюз, политиката за справяне с бедността, ангажиментите на Република България за приемане на бежанци, кандидатурата за председател на ООН, намаляването на цената на горивата, бюджета на Република България за 2016 г., модернизацията на Българската армия и др.