Александър Паунов напуска парламентарната група на БСП и става независим депутат. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след разговор с него.

Пред червеното ръководство Паунов е потвърдил, че е говорил с Божков, но кога - остава неясно. Паунов е коалиционен партньор на БСП и се очаква сътрудничеството на социалистите с Комунистическата партия да бъде преразгледано.

„Надявам се и очаквам по същия начин да се подхожда към кореспонденцията на Васил Божков и с министъра на финансите и с премиера“, каза Корнелия Нинова.

От ГЕРБ не коментираха, а един от коалиционните партньори - ВМРО, призова хората да се замислят кои се опитват да яхнат протестите им.

„Да преценят тяхното политическо житие и битие и да преценят дали тези хора точно трябва да използват от тяхното недоволство и техните протести“, заяви Красимир Каракачанов.

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов пък обвини прокуратурата в политическа дейност.

„Това, което те направиха днес, беше опит да дискредитират политически и граждански протести с политически искания, да правят политически внушения, нарушавайки закона“, заяви Иванов.

Един от организаторите на протестите – адвокат Николай Хаджигенов, иронизира държавното обвинение.

„Гешев много се забави, чакаме още от първия ден да обявят, че сме платени от Белград или Дубай. Даже аз мисля да пиша по едно писмо на Божков и Цветан Василев да си потърся парите“, каза в ефира на bTV той.

От партия „Воля“ призоваха президента Румен Радев да говори пред парламента.