Започна политическото наддаване. От ГЕРБ очакват да са първа политическа сила и след местните избори. БСП пък планира двойно увеличение на кметовете си.

ГЕРБ пуска в надпреварата за четвърти мандат Димитър Николов в Бургас и Живко Тодоров в Стара Загора.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметове рекордьори в управлението като Петър Паунов в Кюстендил, Златко Живков в Монтана и нови кандидати за кметските места в Пловдив, Русе и Ямбол.

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

БСП изправя в Бургас Николай Тишев. В Габрово в битката влиза бившият главен редактор на вестник „Дума” Ивелин Николов, а шампионката Весела Лечева - във Велико Търново.

Снимка: btvnovinite.bg

Левицата залага и на утвърдени кметове с дългогодишен опит в Троян и Гоце Делчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Там ВМРО праща депутата Милен Михов като кандидат. В една трета от областите ВМРО е в коалиция с НФСБ. Например Славчо Атанасов в Пловдив.

Снимка: btvnovinite.bg

Воеводите изпращат депутатите си от Плевен, Враца и Сандански да се борят за кметове.

Снимка: btvnovinite.bg

При ДПС имената още не са ясни, както и при „Демократична България”, с изключение на кандидата за София.

В три от 27 областни града - Пловдив, Ямбол и Русе, ГЕРБ не утвърждава досегашните си кметове. Иван Тотев няма да се кандидатира, но и остава областен координатор на ГЕРБ. В Русе и Ямбол за смяната надделяла оценката на гражданите.

От най-голямата партия ще заложат на резултатите от свършената работа. Опозицията ще се бори за по-добър живот. Разчита да има 60 кмета и общинските съветници на национално ниво да се увеличат от 800 на 1200.

Патриотите също се готвят за местния вот като в половината от общините ВМРО е самостоятелно или водеща партия в коалиция. Кметове издигат в половината областни градове.

Междувременно Найден Зеленогорски напусна „Движение България на гражданите” заради подкрепата им за Мая Манолова в столицата и ще подкрепя кандидатът на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов.