Полицията влезе в пернишкия завод „Стомана”. Проверяват се течове на вода или нерегламентирано включване към водопровода.

От „Стомана” заявиха, че категорично не са се включили незаконно и не ползват питейната вода на Перник, напротив, оказват пълно съдействие на проверките за евентуалните течове по трасето.

По-рано днес стана ясно, че в Перник започва обследване на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. Това е тръбопроводът, който преминава през индустриалната зона, но захранва с питейна вода два квартала на града.

За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение.

След проведената по-рано днес среща с премиера Бойко Борисов и набелязаните мерки за действие предвид кризисната ситуация в Перник,  министрите Младен Маринов и Емил Караниколов бяха на място  на стартиралите ремонтно-монтажни дейности и  обследването на трасето на Клон 2 от водопреносната мрежа на гр. Перник.

Двамата провериха създадената организация за обследване на трасето, част от което преминава през територията на "Стомана". Целта на обследването е да се установи точната локация на оттечките и дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване в мрежата.

Очаквайте подробности!