Полицията търси кой е запалил тревата в землището край двореца "Кричим". Огнеборците успяха да спрат огъня, който стигна до ловното стопанство на резиденцията, която е паметник на културата. 

Заради силния вятър огънят стига за десетина минути до оградата на царската резиденция. По високите дървета се прехвърля и вътре в стопанството. Изгорели са общо около 400 квадрата храсти и треви. 

Има вероятност огънят да е тръгнал от трактори, с които са се събирали сухите листа в ореховата градина, близо до царската ловна вила. 

Полицията извърши оглед на място. Собственикът на ореховата градина е разпитан. Тракторите са иззети, докато тече разследването. Около царския дворец има разорана просека за предпазване от подобни инциденти. 

Сред пламъците, които достигаха няколко метра височина, попада и електропровод от важен пръстен, захранващ с ток част от страната. До неговото изключване не се стигна. 

Това е третият пожар, който обхваща земите около резиденцията последните 20 години. Прокуратурата образува досъдебно производство заради пожара. Ще се търси дали той не е запален умишлено.