Полицията разследва изнасилване на едно от момичетата, които изчезнаха в петък от дома за деца от семеен тип в столичния квартал "Люлин" и по-късно бяха открити.

13-годишното момиче е било с по-възрастен мъж, бивш затворник. По информация на bTV той го е водил при още двама или трима мъже във фургон. Разкъсаното бельо на детето е намерено в контейнер близо до фургона. Мъжът е арестуван.

Според българското законодателство извършването на сексуални действия с лице под 14 години, дори да е доброволно, е престъпление и е наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 6 години. За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

На този етап децата не са в дома в столичния квартал "Люлин", откъдето отказаха коментар по случая. Те се намират в столичната полиция на разпит.

Трите деца изчезнаха в петък вечерта след училище. Две от тях бяха открити при роднини в Монтана. Момичето, което е останало в София, е пострадало. Все още не е ясно кога и как се е запознало с насилника си и кой е той.