Полицията откри откраднатата количка на детето с увреждания, за което ви разказахме вчера в bTV Новините. Десетки хора също помогнаха на семейството като дариха средства.

Крадци са я задигнали от входа на блока количката на 9-годишния Илиян, който е с тежка форма на церебрална парализа.

Днес по банковата сметка на семейството са направени над 50 превода от хора, решили да помогнат. Средства са дарили както фирми, така и частни лица от България и от чужбина. Има превод от 3000 и  от 3 лева.

"За първи път ми се случва такова нещо, да видя такава съпричастност, толкова много хора да ми помагат”, каза майката на Илиян - Ива.

По сметката на сeмейството за по-малко от ден са събрани около 12 000 лева.

Майката благодари и призова хората да не превеждат повече пари и започна да избира нова количка за Илиян - до късния следобед, когато дойде изненадата.

Тогава стана ясно, че полицията е намерила откраднатата количка на Илиян. Открита е в заложна къща. 

Майката на момчето представи снимки и документи пред полицията, удостоверяващи, че количката е нейната.

Много се надявах да се случи нещо такова, защото това си е нашата количка. Вярвам в доброто. Благодаря на bTV и на полицията", каза майката на Илиян. 

Предстои количката да бъде върната на семейството, а полицията да установи крадеца. Със събраните средства родителите ще купят специален стол за вкъщи на Илиян. Друга част ще дарят на семейства в нужда.