Полицията и прокуратурата в Бургас с нови разкрития за двете жестоки убийства, разтърсили града в края на лятото. Едно след друго бяха открити телата на изчезнала преди година брокерка и на 28-годишен мъж.

Голям пъзел с много малки части, дело на сериен убиец - така определят разследващите случая. Този петък от полицията наредиха още части от този пъзел.

Продължават да се откриват в града оръжия, свързани с престъплението. На междуетажна площадка на жилищна кооперация е открит триона, с който е разчленено едно от телата на убитите.

Намерен е нож в колата на обвиняемия, както и телефонът, от който той се е обадил на 28-годишния Юмер Мехмед, за да го извика. Интересното в този случай е, че сим картата на телефона е зареждана три години, но е използвана единствено за този разговор.

Със специфична техника е изследвана канализацията в близост до мястото, където е било държано тялото на имотната брокерка. Там е бил открит проектил.

Снимка: btvnovinite.bg

"Назначена е балистична експертиза по проектила, който сме намерили, чакаме резултатите от нея, но както ви казах по общи признаци - проектилът, намерен в канализацията отговаря на това оръжие, което е намерено, с което е извършено първото убийство", съобщи директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

"Към този момент всичко, което е събрано като доказателства, сочи, че твърде вероятно, и вероятно това ще е и крайният извод, се касае за спор с имуществен аспект, в рамките на който жертвата е търсела дали пари, дали някакви други вещи движими или недвижими от обвиняемия Рагевски, и то настойчиво", заяви наблюдаващият прокурор Светослав Маринчев.

Снимка: btvnovinite.bg

За двете убийства, извършени по изключително жесток и идентичен начин е обвинен строителният предприемач Станимир Рагевски, който е задържан и с повдигнато обвинение.

Задържан и с повдигнато обвинение за укриване на този етап е неговият съучастник – готвачът Деян Дичев.