На тридневно посещение в Испания с много богата програма замина президентът Румен Радев. Планираните събития засягат широк кръг от политически, икономически, културен, военен и даже спортен характер.

Така в петък денят на държавния глава ще започне в кабината на изтребител „Еврофайтър“ на испанските ВВС, а последното официално събитие от посещението е на стадион „Сантяго Бернабеу“ – домът на „Реал“ (Мадрид), където ще има среща с президента Флорентино Перес.

Преди това, обаче, графикът на Румен Радев е много натоварен. След полета днес, утре сутрин той ще има среща с премиера Педро Санчес, след което – с председателя на Конгреса на депутатите Меричел Батет, а рано следобед – и с крал Фелипе VI в двореца „Сарсуела“.

По-нататък в програмата са форуми и срещи по темите бизнес, стартъпи и туризъм, а вечерта Румен Радев ще изнесе слово пред представители на българските асоциации и българските граждани в Испания.

Преди полета с „Еврофайтър“ Румен Радев ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване и ще награди пилотите и механиците, участвали в защитата на българското небе.