Показаха мостри на вариантите за нови ограничители, които да заменят т.нар. „перки на акули” по ул. „Граф Игнатиев” в София. Предложените варианти са два - високи антипаркинг колчета и стоманени кръгове, тип габърчета.

На място експертен състав към Направление "Архитектура и градоустройство" разгледа различните предложения за ограничители по трасето. Присъстваха и зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов, главният архитект на София Здравко Здравков и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков.

Едно от предложенията е на различни места по „Графа”, в зависимост от пространството, да бъдат поставени различни ограничители – колчетата, стоманените кръгове и кашпи с цветя.

В момента се провежда експертна комисия, която да реши кои ограничители остават. „Перките на акулите” пък се очаква да бъдат премахнати в края на месец април.

Припомняме, че в социалните мрежи, освен на перки на акули, столичани оприличиха ограничителите на надгробни плочи, а около тях се създаде допълнително напрежение заради серията от инциденти, при които граждани пострадаха. Така създалото се обществено недоволство накара кмета на София Йорданка Фандъкова да реши да ги премахне.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!