Показаха мостри на вариантите за нови ограничители, които да заменят т.нар. „перки на акули” по ул. „Граф Игнатиев” в София. Предложените варианти са два - високи антипаркинг колчета и стоманени кръгове, тип габърчета.

На място експертен състав към Направление "Архитектура и градоустройство" разгледа различните предложения за ограничители по трасето. Присъстваха и зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов, главният архитект на София Здравко Здравков и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков.

Едно от предложенията е на различни места по „Графа”, в зависимост от пространството, да бъдат поставени различни ограничители – колчетата, стоманените кръгове и кашпи с цветя.

В момента се провежда експертна комисия, която да реши кои ограничители остават. „Перките на акулите” пък се очаква да бъдат премахнати в края на месец април.

Припомняме, че в социалните мрежи, освен на перки на акули, столичани оприличиха ограничителите на надгробни плочи, а около тях се създаде допълнително напрежение заради серията от инциденти, при които граждани пострадаха. Така създалото се обществено недоволство накара кмета на София Йорданка Фандъкова да реши да ги премахне.