Неизвестни запалиха колата на бащата на шефа на Общинския съвет във Варна. Заедно с нея изгоряха три автомобила. Инцидентът е станал в курорта „Св. Константин и Елена".

Пожарът е възникнал от автомобила на адвокат Иван Балабанов. Известният адвокат е баща на новия председател на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

Огнената стихия тръгва от предната част на единия от автомобилите, но пламъците толкова бързо се разгарят, че напълно изпепеляват и съседните два автомобила.

Полицията търси видеозаписи от района, но по информация на bTV, камерите на сградата, пред която са изгорели автомобилите, не работят.

„Събудих се от алармата. Отворих прозореца и тогава видях какво се случва".

„Видях, че гори предният капак. И докато се опитам да сляза долу, пламна и моята кола. Вятърът беше много силен. Просто всичко стана за секунди", каза Вартан Мехабедян.

По случая се води разследване от Окръжната прокуратура, а основната версия е умишлен палеж. Иван Балабанов не бе открит за коментар. Той е синдик на придобилото скандална популярност предприятие „Полимери" в Девня, собственост на бизнесмена Николай Банев.