Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посрещат над 100 зрелостници от випуск 2022 г. Младежите са отгледани в социални услуги или завършват училища за ученици с нарушено зрение или увреден слух.

Освен бала, спомен за цял живот, те ще получат съвети за професионална реализация или обучение в университет и колеж.

Последните седем години Гюлфера Яшарова прекарва в център за настаняване от семеен тип в Силистра. Младежите като нея - с висок успех в училище или приети да учат в университет или колеж получават еднократна стипендия с пари от дарители. Със своята момичето ще изкара шофьорски курс.

Часове наред екип от стилисти подготвя 100-те младежи да отпразнуват подобаващо своето завършване.

„За мен е удоволствие да виждам усмивки, а това са най-искрените, те го заслужават“, заяви фризьорката Христина МирчеваСледващата цел пред Гюлфера е най-големият университет у нас СУ „Свети Климент Охридски“. Младото момиче мечтае за семейство, бизнес и да помага на децата в нейното положение, да вижда усмивките им, защото знае колко ценна е подадената ръка.

“Това събитие ми липсваше последните две години. Благодаря, че сте тук. Дано сте отпочинали, чака ви вълнуваща вечер. Тук са трима министри – Министерството на труда и социалната политика, Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието. Искам да ви благодаря. Хора и институции работят в екип не само професионално, но и от сърце, защото са загрижени за вашето бъдеще“, заяви президентът Румен Радев.

„Мечтата е в основата на всеки успех, дава ни увереност да вървим напред. Не се страхувайте, ако не я постигнете, по-лошо е да нямате мечта. Ако срещнете трудности не се отказвайте, а го превърнете в трамплин. Предстои ви избор - образование или работа. Моят съвет е да избирате без да се срамувате, да сте честни, да вярвате в мечтите. Не позволявайте на никого да отнеме вашите крила. На добър час”, добави той.