Конвой от 31 български тира потегли от италианско-словенската граница на ГКПП „Въртойба“ – „Нова Горица“. По последни данни на посолството ни в Загреб конвоят се намира в Словения и все още не е пристигнал на словенско-хърватската граница.

В момента през територията на Хърватия няма движение на колони от български камиони, информира българското външно министерство.

На границата между Италия и Словения са останали 2 тира, които ще пътуват за Хърватия. Те изчакват формирането на нов конвой. През тази нощ 7 камиона, намиращи се на пропускателен пункт „Фернети“ (на словенско-италианската граница), са били включени в конвой с тежкотоварни камиони от други страни и също са тръгнали.

Към момента няма данни за други чакащи на тези пунктове български камиони. Посолството ни в Белград информира, че от снощи до този момент няма нито едно обаждане, свързано с проблеми по коридора за тирове от Италия до България, минаващ през Словения, Хърватия и Сърбия. Сръбската Гранична полиция потвърждава, че конвоите се движат непрекъснато.