Почивните дни ще започнат с ясно и тихо време над по-голямата част от страната, като през събота ще бъде предимно слънчево.

По-значителна облачност ще има над Източна България, а преди обяд на места в равнините ще има мъгла или слоеста облачност. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.

Минималните температури ще бъдат между минус 8° и минус 3°, а максималните – между 4° и 9°, малко по-ниски в местата с мъгла. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще се задържи малко по-високо от средното за февруари.

Много добри ще бъдат условията и за туризъм, и за разходка в планините, където ще бъде слънчев. Вятърът по билата ще е до умерен от североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

В неделя ще бъде почти тихо. На много места в равнинната част от страната ще има значителна ниска облачност или мъгла. На отделни места, главно в източните райони ще преръми. Повече слънчеви часове ще има в Югозападна България. Температурите ще се задържат без съществена промяна.