Внезапно почина нашата колега и дългогодишен продуцент на „Тази събота” и „Тази неделя” Весела Тотева.

Освен на журналистиката, тя посвети последните години от живота си и на младите хора и борбата им с дрогата и насилието. Автор е на книгата „Падение и спасение”.

Екипът на bTV изказва съболезнованията си на близките на Весела. По-долу публикуваме няколко думи от един от хората, които са били най-близо до нея през годините – продуцента на „120 минути” Марта Евтимова:

Веси, искам да ми кажеш какво е от другата страна. Какво виждаш, какво усещаш, има ли на какво да се усмихнеш, кое те дразни, какво се случва с любовта отвъд, интересно ли е, самотно ли е, срещна ли някой по пътя към вечното.

Чудя се как мислиш да организираш тоя нов живот, защото знам, че ще успееш и в това, просто ти и Хаосът не се обичате, а ти си хиляди пъти по-силна от него. Била си там, от другата страна и преди, но се връщаше - малка, но смела, усмихната, но наранена. И никога, никога, никога уморена.

Цялата ти сила, мисията да помагаш на заблудените и зависимите, която направи своя втора кожа, е била в сърцето ти. Сигурна съм в това. “Аз съм страхотен егоист”, те чувам да казваш. Но не си права, мога да споря с теб до безкрай. Егоистите не помагат, не показват пътя към Спасението... след падението. Егоистите не посвещават дни в разговори с непознати, чиито момичета и момчета са на дъното. Чуждите деца не са мисия за егоистите.

Веси, преминахме през много места - и тъмни, и светли, работата ни събираше и разделяше, но никога не престанахме да търсим на какво да се смеем и да чакаме следващия път, когато пак ще сме заедно, по нашия си начин. Приятелството е подарък. И изпитание. Това е последното.