В Деня на детето УНИЦЕФ България, в партньорство с Министерството на здравеопазването, представя приложението „Беббо“.

То е на български език и е безплатно. Създадено е да подкрепи родителите в грижите за децата в първите години от техния живот – от раждането до първия учебен ден.

Мобилното приложение съдържа експертни съвети за редица въпроси, свързани с детското здраве и развитие. В него родителите могат да открият информация за кърменето, храненето и възможностите за ранно учене.

„Беббо“ им позволява да проследят ключови моменти от развитието на детето, като записват напредъка в растежа, следят имунизационния календар и въвеждат информация за поставените ваксини и здравните прегледи на детето.

Чрез примери в специални видеа родителите могат да проверят какви са ключовите постижения на детето за съответната възраст и да получат насоки как да стимулират развитието му. Приложението предлага и много идеи за игри, които подпомагат ученето, развитието и социалните умения на децата, както и статии с препоръки по различни теми, написани от експерти. 

Съдържанието на приложението може да бъде персонализирано според възрастта на детето. „Беббо“ може да се използва едновременно от двамата родители за едно или повече деца.

Приложението е регионална инициатива на УНИЦЕФ и вече е помогнало на над 70 000 родители в 11 страни в Европа и Централна Азия.

Може да изтеглите „Беббо“ от:

https://apps.apple.com/gb/app/bebbo/id1588918146

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.unicef.ecar.bebbo