Усложнена е обстановката по пътищата в цялата страна заради падналия сняг и навявания в почти цялата страна. В рубриката „Аз, репортерът“ получихме сигнали за паднали дървета, непочистени магистрали и шофьори с летни гуми.

Много от потребителите пишат „снегът пак ни изненада“.

На магистрала „Тракия“ при обилен снеговалеж е ледена пързалка, съобщават пътуващи по магистралата тази вечер.

Огромно задръстване на пътя за Враца след Радотина е предизвикал тир, който е направил сложна маневра на път със сняг и лед. Опитите да бъде преместен засега не дават успех, пише до bTV блокиран шофьор.

„На стария път през Витиня в посока София след разклона за Арабаконак има паднало дърво, което блокира пътя и колите не могат да минат“, предупреждава потребител в „Аз, репортерът“.

Друг потребител на платформата се оплаква от опасни маневри по заснежените улици на София и шофиране с летни гуми.

На страницата си във Фейсбук от МВР напомниха, че при обилен снеговалеж трябва да сме много внимателни на пътя.

От полицията уточняват, че заради снеговалеж и почистване на пътните настилки към 21 ч. тази вечер е ограничено движението на тежкотоварни автомобили на територията на областите Видин, Монтана, Враца и Плевен. Затворен за всички превозни средства е Проходът на Републиката.

Червен и оранжен код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг е в сила в неделя за много области в страната, предупредиха синоптиците.