Жена беше простреляна в Шумен. 68-годишната потърпевша е била улучена в тила при стрелба с пневматичен пистолет. Жената е без опасност за живота, но е настанена в болница.

Инцидентът е станал на улица „Македония“ в Шумен. В близост се намира училище, както и областната болница, а пострадалата жена е била клиент на магазин, при излизането от който е била простреляна.

Стрелецът е арестуван. Неговата версия е, че неволно уцелил жената. 

68-годишната шуменка е била уцелена в тила в момента, в който напуснала рибен магазин. Стрелецът не бил забелязан, не се чул и изстрел. Магазинерката пък дори и не разбрала за случилото се.

Простреляната сама се прибрала към дома си и заедно със съпруга си отишла в Спешното отделение на шуменската болница. След преглед е установено, че в задната дясна част на тила й има 5 милиметрова сачма.

„Не са поразени, на образите които имаме, нито костни структури, нито някаква жизненоважна структура, жената е в добро състояние, като предстои днес или утре, под рентгенов контрол, най-вероятно този проекти, сачмата която се вижда, да бъде отстранена“, каза д-р Недко Тодоров, зам.-директор на МБАЛ-Шумен.

Стрелецът - мъж на 39 години, който живее срещу магазина, е задържан. Предал доброволно оръжието. Той е с чисто досие, без криминални регистрации.

„Изстрелът е по непредпазливост, не е имало умисъл в действията му, от жилището, в което живее, е стрелял, като това, което той е казал, че не е видял, че жената е преминавала по отсрещния тротоар“, съобщи Ася Йорданова – говорител на ОДМВР-Шумен.

Случаят е докладван и на шуменската прокуратура. 

Пистолетът е пневматичен, той е закупен по редовен начин, но поради слабата му мощност не е задължително полицията да бъде уведомена за притежанието му или да бъде регистриран по реда за огнестрелно оръжие.