Сериозни щети след бурния вятър през изминалата нощ. Най-тежко пострадаха София и Врачанско.

В столицата аварийните екипи се отзоваха на десетки сигнали за паднали дървета, смазани коли и проблеми с тока. Във Враца жена се размина на косъм от трагедия - масивна метална конструкция се стоварва на улицата, минути след като тя минава оттам.

Снимка: bTV

Стихията беше със сила 100 км в час, 10 сигнали за паднали дървета, изтръгнати стълбове на на уличното осветление, за повредени покриви, отнесени комини.

40 минути преди полунощ видеокамера заснема как по улица "Борис Коцев" във Враца бърза жена.

Снимка: bTV

„Минах по този тротоар и се затичах, щото беше страшно бучене и клопаха ламарини и само съм тичала”, спомня си Веселина Русинова.

Жената, която се връщала от работа, успяла да стигне до  кооперацията си невредима.

Секунди по-късно на улицата се стоварва метален покрив. Вятърът го изтръгва от близката автошкола. Преди да падне на шосето, ламарината премазва две коли.

Снимка: bTV

„На камерите се виждаше как излетя това огромно парче конструкция, в блока се удари, скърши върха на брезата, върху колите се стовари и в момента, в който падна на шосето, изхвръкнаха искри”, каза Веселин Дебърски.

Собственикът на видеозаписа е съсед на Веселина.

„Ако не беше тичала, а ходила плавно, да я е помело. Какво да й кажа, да е жива и здрава, това е просто някакъв късмет, който е извадила тази госпожа, иначе да сме на друго положение днеска, има кой да я пази явно, предполагам, че да ме е пребило”, обясни Дебърски.

Веселина Русинова е убедена, че живее втори живот.

По обяд служители на общинското комунално предприятие разчистиха щетите и отвориха улицата за движение.

Пострада и част от украсата на града, изкривена беше коледната елха, както и павилиони.