Онлайн платформа представя модерните практики и добрите български учители. Една от тях е Марина Кларксън - учител и психолог с по-различен метод на преподаване. Учениците стават учители на връстниците си и по-малките от тях.

Във всеки час задължително да има дискусия, игра и споделяне на вдъхновяваща история. Последният проект, който дава на учениците си, е да решат кои човешки качества изграждат съвременните герои.

Снимка: btvnovinite.bg

„Задаваме различни въпроси - какво не искат другите да виждат в тях, какво ги прави смели, кога са търпеливи, кога щедростта ги е докосвала, какво героично виждат в себе си”, казва Кларксън.

И със своите методи попада в сайта „Знам.бе". Платформа, която събира примери за добри практики в преподаването, казва един от основателите й Ангел Георгиев. Тя съществува от края на 2018 година и иска да покаже добрите практики в българските училища.

Искат да представят актуални за времето подходи и инструменти за учене, съобразени с интересите на младите хора.

„Ние идентифицираме  такива учители чрез приятели, препоръки и записвам с тях един епизод от нашия подкаст – той е 40 минути като един учебен час, в който учителят споделя своите практики”, казва Георгиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Всеки, който познава такъв учител, може да пише на имейла на платформата.

А всеки ученик, чрез отговор на няколко въпроса, да разбере коя професия иска да практикува в бъдеще.

На сайта предстоят скоро и интерактивни обучения за ученици, които да са от полза и на учителите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!