Парламентът избра депутата от ГЕРБ Пламен Нунев за председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Нунев заема мястото на подалия оставка като депутат Цветан Цветанов, който напусна парламента заради замесване на името му в „Апартамент гейт”.

„Аз съм от тихите хора, които работят на терен. Приоритетите на комисията кореспондират с приоритетите на правителството, които са изведени в сектора за сигурност“, каза Нунев в първото си изказване като председател на комисията.

Снимка: btvnovinite.bg

Сред акцентите в своята работа той очерта миграционната политика, противодействието на организираната престъпност, тероризма и неутрализиране на престъпните групи, свързани с телефонните измами.

Снимка: Ладислав Цветков

За заместник на Пламен Нунев във вътрешната комисия парламентът избра бившия министър на вътрешните работи Валентин Радев.

Той отказа да коментира имотния скандал, заради който Цветан Цветанов се оттегли от парламента.

Станислав Стоянов от Велико Търново пък влезе на мястото на Цветанов като депутат.  До него се стига, след като няколко души се отказват да заемат позицията.

„Плашещо е, но ще направя всичко по силите си, за да оправдая очакванията. Ако разгледам всичките преди мен – Георги Недев очаква дете, проф. Любомира Попова е областен управител”, заяви Стоянов.

На първо четене в Народното събрание бяха приети промените в Закона за социалното подпомагане, които предвиждат ограничаване или лишаване от помощи на деца, които не посещават училища и детски градини.

От ДПС изразиха недоволство, че законът е дискриминационен и е насочен към определен етнос.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!