За по-малко от две седмици е регистриран втори случай на нападение на питбул над човек. След село Бенковски, този път опасната ситуация се разигра на оживено място във Варна.

Нападението става на паркинг в района на жп гарата. Жената се връща от разходка със своето хъски в Морската градина, когато изневиделица срещу тях се нахвърля питбула. 

Секунди по-рано кучето е в лятната градина на близкото заведение заедно със собственика си. Било е без повод и намордник. Когато вижда хъскито се изстрелва и следва нападението. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Директно питбулът излезе на улицата и скочи отгоре ни. При първото скачане успях да го изритам, от което са съответно и раните по крака ми“, разказа Илка Антонова. След като агресивното куче ухапва жената, атакува втори път и захапва хъскито. Жената започва да вика и вади електрошок, тъй като не за първи път домашният ѝ любимец е нападан.

„Използвах го срещу кучето. Без никакъв ефект. Изобщо не се трогна даже. Накрая дойде един мъж, който явно беше собственикът, хвана го за каишката и нито да го дърпа, нито да направи нещо, с което да освободи челюстта на питбула. Само погледна и каза: „Спокойно, той все ще пусне“, спомня си жената.

Снимка: btvnovinite.bg

Собственикът на питбула и клиент на близкото заведение, бягат заедно с кучето. „Кучето беше без повод. Помолих го да сложи повода, той каза няма проблем, той е много спокоен, никога не е създавал проблеми“, заяви управителят на заведението Силвия Станчева. 

Илка Антонова уточнява, че целият ѝ крак е бил в кръв, а собственикът на животното е избягал, без да каже дори „извинявай“. Пострадалата е подала жалба в полицията. Собственикът на питбула, около 30-годишен мъж, се издирва.

„Безотговорното поведение на техните собственици е повече от порицаемо“, заяви Тодор Иванов, зам.-кмет на Варна

От общината могат да глобят стопанина със 100 лв. заради това, че кучето е било без каишка и намордник. От началото на годината във Варна са санкционирани 13 души, които на обществени места са пуснали кучетата си свободно да се разхождат.