Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”. Майката призова в социалните мрежи собственикът да се свърже с нея, за да разбере дали кучето е ваксинирано против бяс.

Инцидентът е станал вчера по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. Дъщеря й, която е на 8 години, карала колело.

Изведнъж майката видяла как два питбула я гонят. Те били вързани едно за друго на една каишка и били без намордници.

Собственикът им не успял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ. Според собственика кучетата са искали да си играят с детето.

„Не трябва такива опасни кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки покрай блоковете”, на мнение е Милена Янчева.

Венци Дачевски е инструктор и обучава кучета. Според него стигне ли се до тази ситуация, те действат инстинктивно – преследват движещия се обект. Според него има решение – кучетата да се извеждат в специално направените за тях площадки.

След инцидента детето е откарано в болница, където промиват раните му. Ден след случилото се обаче момичето все още е уплашено. Предстои да бъде ваксинирано против тетанус. Родителите трябва да преценят дали да поставят и инжекция против бяс.

Майката е извадила медицинско удостоверение и смята да потърси правата си в съда. Ще подаде и жалба срещу собственика на питбулите. Междувременно той се е свързал с майката чрез социалните мрежи, за да се извини.