Едно писмо от България развълнува италианската рок дива Джана Нанини седмици преди концерта й в София. Писмо от любимата й учителка – Мария Клинчева, една от емблемите на Старозагорската опера.

Учителката на Джана, Мария Клинчева, е прима на Старозагорската държавна опера, където е пресътворила 47 роли. След като завършва музикалното си образование в България, Мария продължава в академия Киджана, учи майсторски класове в Рими и Флоренция, а с Джанна се срещат в Сиена.

„Джана беше на 12 години, аз бях на 25 в Сиена, тя е от Сиена. Попитаха ме в Киджана дали искам да преподавам на едно момиче от известна фамилия и аз се съгласих.

Джана беше от малка независима, луда, правеше онова, което искаше и така спечели. Защото родителите й и специално бащата на Джанна не искаше тя да стане певица. Казваше ти "сей негата" – нямаш качества да бъдеш певица, нямаш глас”, разказа Мария Клинчева.

В дома на Нанини Мария Клинчева е приета приета от душа и сърце, буквално като член на семейството.

Следват години на разминаване на ученичка и учителка. Джана имала планове отново да работи с Мария, но заради ангажименти на оперната артистка те не могли да се осъществят. До миналия месец, когато получа писмо от София от своята учителка, която й казва, че я обича и ще я чака на концерта в София.

„Джана за мен е в душата ми. Дори да не бях я видяла цял живот, щях да в обичам”.

Концертът на изпълнителката на "Едно италианско лято" и ученичка на Мария Клинчева ще е на 26 април в НДК.