До 18 декември „Български пощи“ приемат писма до Дядо Коледа. Всяка година от пощите се грижат коледните желания на децата да стигнат до Лапландия по най-бързия начин.

Миналата година са били пратени 18 000 писма от България.

„Мили Дядо Коледа, тази година бях много послушна и получавах само шестици. За Коледа ще се радвам да получа пътуване до Дисниленд.“

Така всяка година 9-годишната Александра идва до пощата, за да пусне своето писмо.

„Аз пускам всяка година писмото до Дядо Коледа, за да ми изпълни някое желание, което съм написала в писмото“, казва Александра.

Снимка: bTV

Всяка година „Български пощи“ организират конкурс за най-красиво писмо до белобрадия старец. В държавния архив пазят най-искрените послания от предишни години. И чакат най-красивото писмо за тази година.

„Всички очакваме писмата на децата, за да изберем най-красиво писмо до Дядо Коледа. Децата се научават да пишат писма, научават се да изпращат писма и се научават, че написаното остава“, обясни Тереза Петрова – служител на „Български пощи“.

Писмото на Александра, заедно с всички останали ще получат личен отговор от Дядо Коледа. А децата с най-красивите писма ще получат и подарък.