Вече се леят бетонните основи на спорния пилон на Рожен. На около 200 метра от главния път Чепеларе - Смолян вече тече строежът на 111-метровия пилон.

Към момента дупката е дълбока около 3 метра. Вече е положен и бетон в нея. Част от почвата е струпана наоколо. Тази сутрин тежка строителна техника не виждаме, но има кални следи от машините.

Снимка: bTV

В цялата местност виждаме отпечатъците от гумите на камиони.

Заместник-кметът на Смолян разказва, че от години на мястото има нерегламениран път. А бетонът, по думите ѝ, няма да навреди на природата.

„Това е път, нерегламентиран, няма го по плановете, но хората се обслужват през него. Всичко отстрани е насип, който ще бъде върнат от мястото, откъдето е изкопано. Ще бъдат положени и чинове. Няма как да навреди“, казва Мариана Цекова, зам.-кмет на Смолян.
  

Снимка: bTV

Местните и туристите в планината са с разнопосочни мнения за 111-метровия пилон. А в предаването „Тази сутрин“ строежът на пилона предизвика и спор между сдружението, подало сигнала за заплаха и строителя. 

Местността, в която се строи, е карстов терен, уточняват от общината и допълват, че преди време в района е имало пропадане, което вече е запълнено.