Мотоциклетист без книжка, употребил алкохол, е причинил пътно произшествие, при което е пострадало 5-годишно момиче, съобщиха от полицията в Благоевград.

След 18 часа в неделя, 14 април, в благоевградското село Падеш, неправоспособен 27-годишен водач на мотоциклет, който се е движил с несъобразена с пътните условия скорост, при ляв завой е излязъл вдясно от пътното платно и се е блъснал в мантинела.

Момиче на 5 години, което се е возило на мотоциклета, е пострадало. То е с контузия на бял дроб и фрактура на ребро. Детето е транспортирано за лечение в болнично заведение в столицата, но е без опасност за живота.

Мотоциклетистът е пострадал. Той е с охлузни рани, допълват от полицията. Оттам съобщават, че пробата с техническо средство за употреба на алкохол е отчела наличие на 1,40 промила в издишания от него въздух. За случая е уведомена Районната прокуратура в Благоевград и е образувано досъдебно производство, предаде БТА.

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 22 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, шестима са отказали тестване. Това показват междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.

Били са проверени над 10 хиляди моторни превозни средства. Извършен е контрол на 12 194 водачи и пътници. Съставени са 2816 фиша и 675 акта за установени административни нарушения.