Пиян мъж размаха пистолет с патрон в цевта пред кабинет в Университетската болница в Бургас. Няма пострадали.

Той е чакал пред кабинета вчера следобед, когато е било пълно с хора. Без видима причина мъжът извадил зареден пистолет. Охранител от лечебното заведение обясни, че полицаите са обезвредили въоръжения за секунди.

Дрегер е отчел 2,65 промила алкохол в кръвта на 53-годишния мъж.

Вчера преди обед той чакал на опашка пред кабинета на личния си лекар. В това време болницата била пълна с пациенти.

Изнервил се, че преди него имало хора и извадил зареден пистолет. Не е стрелял, но успял да изплаши и лекари, и пациенти. 

Двама от пациентите веднага викат охранителя, който дежури на входа: „И ми казват следното: „Господине, горе има човек, който размахва пистолет и ни заплашва”. Аз в първия момент се стъписах – как пистолет?! Не знаем боен ли е, газов ли е?”, разказа Недко Недков.

Охраната звъни на спешния телефон. Пристигат два екипа полицаи. 

„Той беше влязъл в кабинета на доктор Попова, която трепереше от страх. За секунди го обезвредиха, взеха му пистолета, всичко беше аламинут – ако не беше полицията, можеше и да произведе изстрел”, разказва още Недков.

Д-р Нина Попова е в шок: „Той ми каза: „Аз ще си идвам тук, както си искам! Ти не можеш да ми кажеш да не си нося оръжието, аз го нося навсякъде!”. Аз не съм свикнала да работя под натиска на въоръжени хора”, разказа тя.

По думите ѝ мъжът се наложило да изчака 10 минути от часа, за който е бил записан: „Неговият случай не беше спешен, той беше тук за рецепта и за направление”.

 „Ние за това поддържаме денонощна охрана, имайки предвид това, че пациентите не винаги са адекватни, че са изнервени, много бързат”, посочва д-р Калина Ишкиева, която е директор на ДКЦ-1 в Бургас.


„Пистолетът е газов. Когато е иззет от 53-годишния криминално проявен бургазлия, в цевта му е имало един патрон, както и 10 боеприпаси към него”, каза говорителят на ОД на МВР – Бургас – Цветелина Рандева.

Агресивният пациент е задържан за едно денонощие и освободен. Стана ясно, че той е съден за хулиганство. Има и друга подобна присъда, както и за кражби.