Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката. Причината е скандалната реплика за насилието над жени.

От ГЕРБ официално отказаха коментар, а пиарът на Рашидов обяви за bTV, че "той ще се занимава с това, с което е известен в целия свят - с изкуство".

Вежди Рашидов внесе в деловодството на Народното събрание оставката си днес, но тя ще влезе в сила след гласуването ѝ в пленарната зала.

След като се отказа да е председател на комисията по култура и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, Рашидов официално се оттегли и от Народното събрание.

"Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-ото Народно събрание  и напускам партия ГЕРБ и политиката", написа той.

Веднага след подадената оставка bTV Новините се свърза с Вежди Рашидов.

"Малко съм на почивка, не ми се говори", бе лаконичният му коментар.

Оставката идва два дни след скандалната реплика на Вежди Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, но при включени микрофони: „Има и сега закони. Какво чешеме езици. Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

Най-вероятно на негово място в 49-ия парламент ще влезе следващият в пловдивската листа. Това е Йордан Кръстанов – икономист и фермер.