„Реално това, което се случва е, че гръцката връзка е факт. Там цената ще бъде 4 пъти по-ниска, но само за количествата в гръцката връзка“.

Това каза бившият премиер и лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в отговор на критиките към неговото правителство за високата цена на газа в момента.

Той уточни, че танкерите с втечнен газ от САЩ са били договорени на цена с 30 долара по-ниска от тази на европейските пазари, но условието е до 19 август служебното правителство да каже дали ги купува.

Петков напомни, че основната задача на служебния кабинет е да организира честни избори.

„Да не допуснат по никакъв начин хартиена бюлетина да се промъкне през задния вход. Надявам се, че това няма да стане, а второто нещо е да продължат нашите стъпки, които сме започнали“, допълни бившият премиер.

Според него в момента не трябва да има сблъсък между партиите и служебния кабинет, който няма да се явява на изборите на 2 октомври, а той трябва да е между политическите формации.

„Ние като политическа партия заявяваме и ще продължаваме да заявяваме, че докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с нея“, подчерта лидерът на „Продължаваме промяната“.