Съставът на кабинета засега остава непроменен. Това каза пред журналисти премиерът в оставка Кирил Петков, след като темата е обсъждана с колегите му в „Продължаваме промяната“.

Той обаче не пожела да посочи конкретни имена за министри и по-точно тези, които ще сменят тези от „Има такъв народ“.

„Всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат“, каза Кирил Петков.

Премиерът в оставка отново заяви, че няма да преговарят с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Костадин Костадинов и Слави Трифонов.

„Тошко Йорданов не може да направи дори една стъпка без разрешението на Трифонов. Така че и с него няма да можем да говорим, но с всички останали ще го направим“, допълни Петков.

„Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отидат при хората, а не в няколко фирми. Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи за хората“, каза още Кирил Петков.

Той бе помолен да коментира и темата за изнасянето на оръжие за Украйна.

„Ние не сме имали директен износ по никакъв начин от България за Украйна, не знам за какви документи става въпрос. Имаме експорт към наши традиционни партньори, страни от ЕС, но директен трансфер България-Украйна няма“, категоричен бе той.