Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси по време на изпълнителен съвет, национален съвет, срещи в парламента. Записи – както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Това заяви Кирил Петков пред журналисти.

"Използвани са записващи устройства в нашите централи, в Народното събрание и извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", добави той.

По думите му службите знаят, че ако се състави правителство, техните ръководства ще бъдат сменени.

„Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде свален, задържан и запазен – който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет“, заяви още Петков.

„Той лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство, похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи помогне да взриви държавата“, обясни той.

Според Петков записите са манипулирани с изводи, извадени от контекста, „целенасочено сглобени, за да създадат внушения, компилация от отделни думи“.

„Над четири часа записи са синтезирани в 10 минути, така че да могат да дадат абсолютни грешни внушения“, добави той.

Според Петков е налице „активно мероприятие на „дълбоката държава“ – публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали.“

„Някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите. Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава, но е дошло време за промяна. Много е странно, че след като Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство защо мандатът се бави. 30 години имаме превзета държава“, добави Петков.

Потърсихме Радостин Василев, но той не отговори на позвъняванията ни, а от президентството засега не коментират.