Повече от година след мистеризното си изчезване, бившият председател на ДАНС Петко Сертов се появи и проговори.

Той беше призован като свидетел по дело в съда. Сертов отрече здравословен проблем да е бил причината за изчезването му.

Сертов изчезна през декември 2014 година и беше обявен за издирване от МВР, търсиха го и в рамките на Шенгенската система. В началото на януари 2015 година бившият шеф на ДАНС се прибра, но и той, и семейството му се скриха от медиите.

Във видимо добро здравословно състояние бившият шеф на контрараpузнаването Петко Сертов пристигна в Съдебната палата.

Това е първата публична поява на бившия шеф на ДАНС след като в края на 2014 година беше в неизвестност цял месец. След сигнал на близките му, МВР дори го обяви за издирване. Сертов се завърна още по-изненадващо, а пред полицията обяснил, че е претърпял лек инцидент в Гърция и се наложило да остане там за лечение. 

Все още остават много въпросителни около мистериозното изчезване на бившия шеф на контраразузнаването. 

Делото срещу Станишев, което се гледа от Софийския градски съд, е по обвинение, че по време на мандата му като премиер е загубил седем секретни документа. Те му били предадени за съхранение от ДАНС.

По това дело свидетели са настоящият премиер Бойко Борисов, Петко Сертов и Алексей Петров. Срещу Алексей Петров имаше опит за покушение октомври 2015 година, известно време той беше съветник на ДАНС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!