Петима от задържаните в Куклен заради нападението срещу полицейски автомобил остават в ареста за 72 часа, съобщиха от Районната прокуратура - Пловдив. Срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служители и унищожаване на задно обзорно стъкло на служебен автомобил.

Обстановката в град Куклен вече е спокойна, след като в неделя вечерта роми атакуваха с камъни полицейски автомобил и предизвикаха незабавната  реакция на полицията и жандармерията.

При продължилата повече от 12 часа полицейска акция бяха арестувани общо 7 души.

Още в ранния следобед полицейската блокада в Куклен беше вдигната.  При масовите претърсвания по адреси и автомобили са конфискувани значителни количества домашно произведен алкохол.

Полицейски патрул, отзовал се  на сигнал за улична свада заради силна музика, беше нападнат с камъни,  и е направен опит служебният автомобил да бъде преобърнат.

Първоначално  конфликтът  възникнал между  съседи – българи и роми. И двете  компании употребили алкохол. Досега между тях не е имало конфликти:

 „На тази улица живеят и турци, и българи, и роми. Досега не е имало такива проблеми. И всички желаем това да продължи така. Разговаряхме вчера с всички там. Всички са на едно и също мнение – че се притесняват от това, което се е случило, че не е редно да се случва. И, че просто го приемат като инцидент“, заяви Мария Белчева, кмет на община Куклен.