Партия "Български възход" представи във Варна своя кандидат за кмет на морската столица. Това е адвокат Петър Николов. Той е предложен от множество неправителствени организации, обществени личности и бизнеси.

"Надяваме се, че с тази стъпка ще дадем началото на една позитивна кампания. Целта ни е да търсим онези подходящи теми, идеи и въпроси, които вълнуват хората на Варна", каза лидерът на партията Стефан Янев.

"Имаше много граждански предложения за моята кандидатура, както и от различни неправителствени организации. Това беше и причината да приема. Действително имам своя собствена политика, която правя в моята работа като адвокат, с която всъщност съм известен в обществото", каза от своя страна Петър Николов. 

"Една от основните причини да се кандидатирам за кмет на Варна е, че в момента не виждам друг реален, сериозен кандидат за градоначалник, който да иска да защитава интересите на варненци. Ние виждаме, че градът не се развива, не се променя и няма нови лица на хоризонта, които да ангажират обществеността като цяло. Ето защо аз реших да поема тази тежест", заяви адвокат Николов.

Той заяви, че от екипа на "Български възход" много държат тяхната програма да се превърне в политика за града, която да бъде трайно и постепенно налагана.

"В тази връзка програмата ни ще бъде отворена през цялата предизборна кампания за различни предложения", допълни кандидатът за кмет на Варна.

"Главен акцент в програмата ми ще бъдат младите хора, младите семейства, децата. Както може би е известно на повечето от вас, аз активно се боря с антисоциалното законодателство и джендър политиките", посочи адв. Николов.